De expositie, Last Second, maakte deel uit van een groepsexpositie getiteld Memento Mori (wees je ervan bewust dat je sterfelijk bent). Met Last Second wil ik laten zien het laatste moment eruit kan zien, om je bewust te maken om te geniten van elk moment dat je leeft.

Carpe diem dus, geniet van elke dag, volg je dromen en je hart, leef alsof dit het laatste moment van je leven is, bewust van het hier en nu. Memento mori, herinner je dat je sterfelijk bent, wees bewust dat jouw dood onvermijdelijk is.

Hoe tegenstrijdig ook, een levensvisie van genieten van elke dag vraagt om bewustwording dat het leven eindig is. Elk moment kan je laatste zijn. Door een ongeluk, ziekte, pech of soms een noodlottig toeval of een bewuste daad van geweld.

Het genieten lijkt haast niet te kunnen zonder berusting dat er ook een eind aan zit. Van carpe diem naar memento mori of is het dus eigenlijk andersom? Realiseren dat het leven eindig is en dan genieten van elke dag die je leeft.

In dit verhaal is de laatste seconde van het leven uitgebeeld. Het is een aanmoediging om het leven te omarmen en te genieten van wat er dagelijks aan je voorbij komt.

Geniet van de beelden.

The WunderSlider plugin is missing.
De expositie vond plaats in Korzo, Den Haag, januari 2014